In de Media

Henk Coort & Mr Rob Bedaux

Die samen maar ook ieder apart die in de media verschijnen om onze belagen onder de aandacht te blijven brengen.


Sluipmoordenaar Chroom-6

Klik op de foto voor het gehele filmpje.

Sluipmoordenaar

Sluipmoordenaar Introductie:

Deze documentaire vertelt het verhaal van oud-medewerker Henk Coort en zijn collega’s, die jarenlang hebben gewerkt op de POMS-sites met gevaarlijke stoffen zoals Chroom-6. De documentaire laat zien met welke onzekerheid en verwoestende gevolgen de slachtoffers moeten leven en hoe onverantwoordelijk met hun gezondheid is omgegaan.Bij de Amerikaanse legervoertuigen die op de POMS-sites werden onderhouden was Chroom-6 toegevoegd als extra versterking van de lak. Tijdens het onderhoud aan de voertuigen kwamen de Chroom-6 deeltjes vrij bij onder andere het slijpen, stralen en lassen. Door inslikken, inademen of huidcontact drongen de Chroom-6 deeltjes vervolgens het lichaam van de medewerkers binnen.Chroom-6 kan alle delen van het lichaam aantasten waarmee het in aanraking komt. Op de aangetaste plekken ontstaat een DNA verandering waardoor overgevoeligheid, zweren maar ook kanker kunnen ontstaan. Ook zijn er vermoedens voor ernstige effecten op het zenuwstelsel en het voortplantingsmechanisme van mensen.


In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer geeft presentator Rutger Castricum ruimte aan emoties vanuit de samenleving over wat er in politiek Den Haag gebeurt. Burgers mogen de vinger op de zere plek leggen en politici kunnen zorgen wegnemen en vertrouwen winnen. In deze aflevering: oud-defensiemedewerkers die jarenlang niet goed werden beschermd tegen het giftige en kankerverwekkende chrome 6.

Klik op de foto om het filmpje te bekijken.


Zoals u inmiddels op diverse media zoals EenVandaag, De Volkskrant, Nu.nl en Facebook heeft kunnen vernemen, worden een groot aantal (ex) defensiewerknemers die vanaf 1984 in aanraking zijn gekomen met Chroom VI en andere gevaarlijke stoffen zoals PX-10 en verarmd uranium aan hun lot overgelaten. Een deel van de ex-medewerkers van NL-POMS zijn ernstig ziek geworden of zelfs al overleden. Dit kan geen toeval zijn!


AvondGasten: 4 jun 2018

‘Ik heb slokdarmkanker door Chroom-6, maar krijg geen cent schadevergoeding’

Klik op de foto om het filmpje te bekijken.


Oud-werknemers getuigen over gebruik chroom-6-verf
Gepubliceerd op 25 mrt. 2015

Oud-werknemers van de voormalige defensiewerkplaatsen in Eygelshoven en Brunssum hebben woensdag getuigenverklaringen afgelegd voor de rechtbank in Maastricht.

Klik op de foto om het filmpje te bekijken.


 

Oud-POMS personeel naar rechter!

Gepubliceerd op 16 dec. 2014

Personeel van de POMS-sites mag de rechter vertellen over de tijd dat ze met giftige stoffen werkten. Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdag bepaald.

Advocaat Rob Bedaux had hierover een rechterlijke uitspraak gevraagd. Bedaux vertegenwoordigt personeel dat ondermeer op de materiaal depots in Brunssum en Eygelshoven heeft gewerkt. Ze zijn ziek geworden door het gebruik van giftige stoffen op de sites. Het RIVM stelt een onderzoek in maar betrekt daarin niet het verhaal van het personeel.

Klik op de foto om het filmpje te bekijken.


Avond Gasten: DEFENSIEPERSONEEL POMS

Gepubliceerd op 29 okt. 2014

Oud-medewerkers van Defensie zijn verbijsterd dat voormalig luchtmachtcommandant Freek Groen is gekozen tot onderzoeksleider die de problemen met de kankerverwekkende verf moet aanpakken. Jarenlang werkten honderden medewerkers bij Defensie met giftige verf, ook in Brunssum en Eygelshoven. Vandaag werden honderden oud-medewerkers bijgepraat door Defensie. Het personeel is waarschijnlijk zwaar ziek geworden. Zo ook: Henk Coort. Verder aan tafel ook Rob Bedaux, advocaat.

Klik op de foto om het filmpje te bekijken.


POMS medewerkers naar Kerkrade

Gepubliceerd op 29 okt. 2014

Oud-POMS medewerkers zijn woensdag in Kerkrade ontvangen door Defensie. De medewerkers werden op Kasteel Erenstein door Defensie bijgepraat over de onderzoeken naar de giftige stoffen waaraan ze blootgesteld waren. Volgens woordvoerder Henk Coort kregen de mannen niets nieuws te horen. Vast staat dat werknemers in contact kwamen met de giftige Chroom6 verf en andere gevaarlijke stoffen. Defensie onderzoekt nu of dat de oorzaak is van diverse ziektes bij de werknemers.

Klik op de foto om het filmpje te bekijken.