Toelichting; Juridische procedure en Informatiepunt Chroom 6

11 maart 2019

Het volgende willen we graag onder jullie aandacht brengen.

Juridische procedure;
De huidige (compensatie-) regelingen zijn mede tot stand gekomen door de inbreng van mensen die daar hun tijd en in een aantal gevallen ook eigen geld in gestoken hebben.
Zijn we daar blij mee? Dat kan met JA beantwoordt worden.
Zijn wij tevreden over de regeling(en)? Dat antwoordt is NEE.

Stichting NL Poms heeft defensie voor de rechter gedaagd om te komen tot een betere regeling voor alle gedupeerden of hun nabestaanden. Deze procedure loopt nog steeds. Het actueel houden van het thema Chroom 6 bij defensie, de politiek, de vakbonden en de media heeft mede bijgedragen aan de regeling die er nu is.
Maar nu, 7 mei volgt de uitspraak in ons hoger beroep door de rechtbank in Den Bosch. Wat daar uit zal komen is belangrijk voor het vervolg. Voor de Stichting is dat best spannend.

Informatiepunt Chroom 6;
Als je van mening bent dat je in aanmerking komt voor compensatie van leed of schade registreer je dan als gedupeerde of slachtoffer. Op de website Informatiepunt Chroom 6 www.informatiepuntchroom6.nl is veel informatie te vinden over Chroom 6, het RIVM onderzoek of de compensatie regelingen met hun voorwaarden.
Heb je vragen, behoefte aan nazorg of hulp kun je dit informatiepunt als ingang gebruiken. Neem daarvoor contact met hun op.
• Het informatiepunt is van maandag tot vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur per telefoon be-reikbaar op (070) 376 54 76

• Via E-mail te bereiken op mail adres infoc6&carc@caop.nl

• Per post op postadres:
CAOP/Ondersteuningsteam C6&CARC
Postbus 556
2501 CN Den Haag